Skip to main content

De bruiloft van Bart en Eline

By oktober 22, 2019november 16th, 2020Fotografie

Daar was hij dan, mijn eerste echte bruiloft waarbij ik de hele dag als fotograaf aanwezig mocht zijn. Wat een feestje was dat! Ik mocht een dag meelopen met Suzanne Pijnenburg, die al heel wat bruiloften op haar naam heeft staan. ’s Ochtends om 8 uur moesten we in Bergeijk zijn, een plaatsje in de buurt van Eindhoven, dus dat betekende vroeg mijn bed uit. Nu heb ik gelukkig twee kindjes die zorgen dat ik altijd wel vroeg wakker ben, dus dat was appeltje eitje. Ik was behoorlijk nerveus van te voren, ik ben van nature nogal perfectionistisch en wil niemand teleurstellen. Als je dan zo’n kans krijgt om een dag mee te lopen dan moesten mijn foto’s ook wel de moeite waard worden vond ik zelf. Ook vond ik het super lief van Bart en Eline dat ze mij die dag erbij wilde hebben als extra fotograaf. Het heeft natuurlijk ook voordelen dat je dag vanuit verschillende hoeken gefotografeerd wordt. We begonnen bij Eline, ze ging in de make-up en haar haren werden mooi gedaan, het was echt een plaatje om te zien.

Nadat we klaar waren bij Eline gingen we snel naar Bart die bij zijn ouders thuis was een dorp verderop. Hij had een prachtig pak uitgekozen, met hele bijzondere manchetknopen, dat waren manchetknopen van karmeliet (een bierdopje van hun favoriete drankje). Overal was over nagedacht en alles was op en top gestyled. Het moment dat de vader van Bart de manchetknopen in zijn blouse deed vond ik erg bijzonder.

Zo, nu zag iedereen er mooi uit, we gingen snel terug naar het ouderlijk huis van Eline, voor het first look moment. Goh wat was dat spannend. Van Eline mocht het nu onderhand wel gebeuren, want het wachten duurde nu wel erg lang. Ze hadden het leuke idee om elkaar voor het eerst te zien bij de schuifdeuren.

Daarna reden we door naar locatie. Een prachtige omgeving met veel natuur. Dat is precies waar ik van hou. De hei was net uitgebloeid maar dat gaf de foto’s juist een mooie vintage sfeer. Dat paste weer perfect bij de kleding van Bart en Eline. Ook hadden ze twee Volvo’s gehuurd, en dat maakte het plaatje compleet. We hadden lekker 1,5 tot 2 uur de tijd om te shooten dus we konden er lekker van genieten. Het was heel relaxt en Bart en Eline bleken natuurtalenten voor de camera. Al moet ik zeggen als je zo verliefd bent op elkaar is het natuurlijk ook best makkelijk om leuk te doen;) Voor mij persoonlijk kwam alles samen bij deze shoot. Dat zorgde ervoor dat ik bij de nabewerking zelfs nog dat warme gevoel van binnen kreeg.

 

Na de photoshoot was het natuurlijk tijd voor de ceremonie. Wat was dit een mooie ceremonie, ze hadden prachtige geloftes voor elkaar geschreven, ik kon het niet droog houden maar gelukkig kon ik mijn tranen verbergen achter mijn camera. Het was zo puur allemaal, na deze dag wist ik, dit is wat ik de rest van mijn leven wil blijven doen. Bedankt Bart en Eline dat ik getuige mocht zijn van jullie prachtige bruiloft, en bedankt Suzanne dat je jouw kennis en enthousiasme met mij wilde delen.