Skip to main content

De Bruiloft van Niels en Melissa

By november 12, 2022juni 15th, 2023Fotografie

De Bruiloft van Niels en Melissa, ik mocht met deze bruiloft mee als second shooter. Wat een mooie kans om me weer verder te ontwikkelen als fotograaf. De locatie was top, ze trouwden bij Akkerzicht dus ik had er al heel erg veel zin in van te voren. De voorspellingen waren wisselvallig, zoals wel vaker in Nederland. Zon, bewolking of regen, dat was de vraag. Stiekem hoopte ik op bewolking want wat veel mensen niet weten, dat geeft toch echt het mooiste licht voor de foto’s.

De dag begon bij ze thuis in Oerle, De bruid was heerlijk ontspannen en ging rustig in de make-up. Niels was ondertussen vertrokken naar zijn ouders met hun zoontjes Boris Moos en Siem. Melissa had een prachtige jurk in de Bohemian stijl. Iets waar ik echt van houd, dus mijn creatieve brein begon al te kriebelen. Ze had ook prachtige accessoires waarmee ik een mooie flatlay kon maken. Vervolgens sprongen we snel in de auto en reden we door naar het ouderlijk huis van Niels. Daar heb ik nog wat foto’s gemaakt van zijn aankleding en van de jongens.

Vervolgens zijn we doorgereden naar de Vessemse bossen waar we alle tijd hadden om een rustige shoot te doen. Ik had nog een ideetje wat ik al een tijdje wilde uitwerken en dat was beweging krijgen in een foto. Gelukkig had Melissa niet zo’n hoge hakken en kon ze best een stukje rennen haha. Het was een prachtige omgeving en gelukkig ging de zon weg, dus het licht werkte ook mee.

Na deze shoot reden we door naar Akkerzicht, een prachtige locatie met hele lieve mensen die de horeca goed verzorgen. De aankleding is prachtig en past helemaal in mijn eigen stijl als fotograaf. De oude vintage kleden en stoeltjes, de prachtige stal. Alles was mooi aangekleed. Het was prachtig om te zien hoe Niels aan kwam lopen met zijn jongens. De liefde in de zaal was voelbaar en ze hadden prachtige geloftes geschreven voor elkaar. Ik heb zelf ook een traantje moeten laten achter de camera, maar gelukkig ziet niemand dat haha.

Na de taart was het tijd voor wat luchtigheid. De familie en vriendenfoto’s zijn standaard op zo’n dag. We hadden we het idee om ze een beetje gezellig te maken en niet te erg geposeerd. Dat levert dan toch vaak de leukste plaatjes op. We een beetje spannend natuurlijk als je een meter de lucht in vliegt 😉Tijdens het diner was er nog meer ruimte voor wat mooie woorden. Na een tijdje begon het heel hard te regenen maar dat maakte niet uit want deze stal is een prachtige binnen locatie. Ik hou er van als de emoties zichtbaar zijn tijdens een bruiloft en ik probeer deze dan ook vast te leggen. Als afsluiter zijn we nog helemaal naar boven gelopen waar een piepklein raampje is met mooi licht. De donkerte van de foto geeft mij een beetje een nostalgische sfeer. Al met al een zeer geslaagde dag en ik kan oprecht zeggen dat ik trots ben op het eindresultaat.