Skip to main content

De lokale ondernemer in beeld | 2 mei 2020

By mei 2, 2020november 16th, 2020Fotografie

Kim Swinkels van Dinther geeft yogales in een prachtig pand aan de Rooiseweg in Schijndel. Hieronder de foto’s die ik onlangs van haar maakte, met een kort interview.

1.Wat voor impact heeft de Coronacrisis op jouw bedrijf?

De impact is enorm groot, de yogastudio is gesloten en de inkomsten vielen in het begin helemaal stil omdat ik de incasso’s van de abonnementen en strippenkaarten had stopgezet. Tevens volgde er een aantal afmeldingen van mensen in een soortgelijke situatie.

2. Hoe probeer je nu je bedrijf draaiende te houden en heb je nog tips voor andere ondernemers?

Dit probeer ik te doen middels online yoga lessen tegen een gereduceerd tarief, vanuit de gedachtengang dat we samen deze crisis dragen. Ik vind het lastig om andere ondernemers advies te geven omdat ik zelf bijna de moed verlies. Soms is het even uithuilen, jezelf bij elkaar rapen en weer verder. Spreek ook je zorgen en verdriet uit, dat helpt. Yoga helpt om spanningen wat af te voeren en daar pluk ik nu tijdens de online lessen zelf ook de vruchten van.

3. Waar zie je jezelf over een jaar? 

In de yogaruimte met goed gevulde lessen. Dat ik het lesaanbod heb uitgebreid met de online lessen, samen met de lessen in de yogastudio. Hopelijk kijk ik dan terug op een zware periode die me toch ook positieve dingen heeft gebracht.

Naast de reguliere yogalessen organiseert Kim ook workshops, retraites en stiltedagen. Privéles is ook mogelijk. Voor meer informatie over haar yogastudio ga naar kyke.nl. Ik zou het zeker aanraden, ik spreek uit ervaring.