Skip to main content

De lokale ondernemer in beeld | 13 mei 2020

By mei 13, 2020november 16th, 2020Fotografie

Nicoline en Tim van Velzen zijn horeca uitbaters bij de Schaapskooi. Hieronder de foto’s die ik onlangs van ze maakte, met een kort interview.

1. Wat voor impact heeft de Corona crisis op jullie bedrijf?

Maart en april zijn onze beste maanden van het jaar. We hebben dan erg veel gasten door de lammetjes knuffeldagen en de eerste terrasdagen. Dit jaar missen we die beste maanden waardoor we geen buffer op kunnen bouwen voor de moeilijkere wintermaanden. Hopelijk mogen we binnenkort weer open en kunnen we toch nog genoeg verdienen om de komende winter door te komen.

2. Hoe proberen jullie nu jullie bedrijf draaiende te houden en heb je nog tips voor andere ondernemers?

De eerste paar weken zijn we compleet gesloten geweest. We hebben gedacht aan verschillende concepten om te kijken of je daarmee wel meer kan verdienen dan dat het kosten met zich mee brengt. Wij draaien nu als drive thru met (luxe)koffie’s, gebak en ijsjes. Hiermee kunnen we deels onze vaste lasten betalen. Mijn tip voor andere ondernemers is dan ook om goed te kijken of wat je kan verdienen wel opweegt tegen de kosten die je maakt. Ook is het slim om goed te blijven communiceren naar je klant/gast. Laat zien waar je mee bezig bent zodat ze ook een veilig gevoel hebben als ze weer bij je naar binnen mogen.

3. Waar zien jullie jezelf over een jaar?

Hopelijk nog steeds bij de schaapskooi en hebben we een mooi vol terras, drukke lammetjes dagen en hetzelfde gezellige team. Ergens houden we ook rekening met een ander scenario waarbij we allebei een andere baan moeten gaan zoeken. We willen geen schulden opbouwen want we hebben twee kleine kinderen, dus we hopen voor nu het beste.

Bij de schaapskooi kunt u genieten van echte Brabantse gastvrijheid omringd door natuur en cultureel erfgoed. We bieden in de Schob (‘t Skupke) plaats aan gezelschappen tot 45 personen. Ook is het op ons grote terras in het zonnetje aangenaam vertoeven. We zijn bij uitstek de pleisterplaats voor wandelaars en fietsers. Op het terras kunt u genieten van een lekker biertje of een overheerlijke cappuccino, een lekker broodje of van onze borrelhapjes.

Naast ’t Skupke bevindt zich de Hooiberg, een ideale ruimte voor een workshop, vergadering of bedrijfsborrel. In samenwerking met de Schaapskooi kunnen wij verschillende arrangementen aanbieden, zoals een lekkere lunch na een gezellige wandeling met de kudde. Ga voor meer informatie naar de website https://www.schaapskooischijndel.nl/