Skip to main content

De lokale ondernemer in beeld | 16 juni 2020

By juni 16, 2020november 16th, 2020Fotografie

Bas Sonnevelt is eigenaar van Geardropper. Bas verzorgd alle ingrediënten voor de ultieme kampeerrondreis: een opgezette uitrusting, instructies en route-inspiratie met de mooiste campings & highlights en een breed scala aan services. Hieronder de foto’s die ik onlangs van hem maakte, met een kort interview.

1. Wat voor impact heeft de Corona Crisis op jouw bedrijf?

De impact is groot, we verkopen kampeervakanties en reizen weg van de massa. Doordat je niet meer mocht vliegen en de campings dicht gingen is mijn omzet helemaal stil komen te liggen. Niemand boekte meer een vakantie en de mensen die al geboekt hadden maakte zich zorgen of ze wel op vakantie konden, dus ook de reizen die later in het jaar geboekt waren werden geannuleerd. Dit was financieel en emotioneel erg zwaar. We bestaan ook pas 4 jaar dus we hebben nog niet veel vet op de botten. Het was echt overleven. Toch moet je je op een gegeven moment weer herpakken en kijken naar wat er wel mogelijk is.

2. Hoe probeer je nu je bedrijf draaiende te houden en heb je nog tips voor andere ondernemers?

Er zijn verschillende dingen die ik nu doe. Ik ben begonnen met samenwerkingen binnen Nederland met het zogeheten glamping concept. Mijn focus lag eerst meer op kampeerrondreizen naar het buitenland maar tijdens deze crisis ben ik er achter gekomen dat er in Nederland ook prachtige plekken te vinden zijn. Dit is ook iets wat ik na de Corona wil blijven aanbieden. Ook heb ik mijn kosten geminimaliseerd en waar mogelijk is investeringen uitgesteld. Doordat ik nu nog een klein bedrijf heb was dat ook mogelijk om te doen. Je moet kritisch gaan kijken naar je in en uitgave, en dat gaf me ook een zekere vorm van rust. Ik heb gewerkt aan innovatie, de Corona laat je wel inzien waar de zwakke punten van je bedrijf liggen en dwingt je om creatief te gaan denken. Het heeft me dus ook positieve dingen gebracht. Ik heb de ruimte gekregen om na te denken en me af te vragen waar ik naartoe wil met mijn bedrijf. Financieel is het dan misschien een verloren jaar maar voor mijn persoonlijke ontwikkeling heeft het me erg veel gebracht.

Mijn tip voor ondernemers is dan ook om even een moment van bezinning te pakken en je bedrijf van een afstand te bekijken. Waar liggen knelpunten? Waar wil ik naartoe? Hoe kan ik met de beperkte mogelijkheden van nu dat toch bereiken? Dat heeft mij echt geholpen. Ook door creatief te denken heb ik nieuwe mogelijkheden voor mezelf gecreëerd. Tevens heb ik er nu tijdens de Corona voor gezorgd dat ik als het voorbij is ik een vliegende start kan maken. Zo kan ik me na de Corona volledig op de verkoop richten en op het reclame maken voor mijn bedrijf. Ik ben al bezig voor mooie reizen voor 2021.

3.Waar zie je jezelf over een jaar?

Over een jaar zijn er in juni natuurlijk honderden mensen die aan het kamperen zijn in mooie natuurgebieden. De glamping locaties binnen Nederland blijf ik ook aanbieden. Dat is een heel prettig concept voor gezinnen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik volgend jaar mensen weer heel erg blij kan maken met mooie vakanties. Want dat is uiteindelijk toch waarvoor je het doet.

Ben jij ook op zoek naar een fijne sfeervolle kampeerbeleving weg van de massa? Ga dan nu naar Geardropper.