Skip to main content

De lokale ondernemer in beeld | 6 mei 2020

By mei 6, 2020november 16th, 2020Fotografie

Chantal van Asten is eigenaar van de kapsalon GIS hairstyling, gelegen midden in het dorp in Schijndel. Ze was net geopend toen de Coronacrisis toe sloeg. Hieronder de foto’s die ik onlangs van haar maakte, met een kort interview.

1. Wat voor impact heeft de Coronacrisis op jouw bedrijf?

De crisis heeft een grotere impact op mij en mijn bedrijf dan dat ik van te voren had kunnen voorzien. In het begin leek het Corona virus mee te vallen. Toen ik hoorde dat ik officieel moest sluiten voor onbepaalde tijd deed dat erg veel met mij.  Je passie en wat je in de jaren hebt opgebouwd ligt stil, en je ziet alles stukje bij beetje afbrokkelen. Je personeel komt ongevraagd thuis te zitten , en we missen de klanten enorm. Ik hoop dat we ons hoofd boven water kunnen houden en we na deze zware periode toch door kunnen gaan met het uitvoeren van onze passie, namelijk het mooier maken van de klant.

2. Hoe probeer je nu je bedrijf draaiende te houden en heb je nog tips voor andere ondernemers?

We proberen via social media toch wat producten onder de aandacht te brengen voor de eventuele verkoop. Ook blijven we filmpjes maken zodat klanten ons kunnen volgen. Mijn tip voor andere ondernemers is om positief te blijven, en ook kansen te zien want die zijn er altijd. Ga gesprekken aan met je werknemers en ben open over je situatie. Je zult zien dat zij tot veel bereid zijn! Ook zij willen hun baan behouden en denken met je mee. Uiteindelijk kom je er sterker uit en zul je vechten voor wat je hebt opgebouwd en kun je trots zijn als je het overleefd.

3. Waar zie je jezelf over een jaar?

Nog steeds op deze plek alleen dan sterker met een nog hechter team. De klanten gaan weer tevreden en lachend de deur uit, en kijken we op dit alles terug met een andere blik, met een tevreden lach op mijn gezicht.

G.I.S HAIR-EXENTENSIONS is een groothandel voor haar-extensions. Wij werken met ons eigen ontworpen haar-merk. Door de jarenlange ervaring zijn we gespecialiseerd in diverse haar verlengings- en vermeerderings systemen. Wij geven hier ook trainingen in. Voor meer informatie ga naar gishairextensions.nl.