Skip to main content

Retroprints voor aan de muur

By december 12, 2020april 25th, 2022Fotografie

Een tijdje geleden werd ik benaderd door de fotofabriek of ik voor hun een setje retroprints wilde testen. Voor de mensen die niet weten wat retroprints zijn, het zijn prints in de stijl van de oude polaroids. Ik was er meteen heel enthousiast over want deze kleine prints kun je overal ophangen. Ook was ik erg benieuwd hoe dat er dan in het echt uit zou zien want bij polaroids heb je een wat dikkere foto. Bij de fotofabriek kun je ze ook voor een leuke prijs bestellen wat het wat aantrekkelijker maakt dan de echte polaroids. Voor €4,99 heb je al een setje van 8 stuks.

Twee dagen na de bestelling had ik ze al in huis en dat ondanks de kerstdrukte. Ze zijn geprint op wat dikker papier en ze hebben net als bij echte polaroids een zwarte achterkant. Het formaat van het papier is ook hetzelfde. Het contrast is mooi en kleine details gaan niet verloren. Ik had bewust voor een serie gekozen die op dezelfde dag geschoten is met dezelfde nabewerking, zo kon ik de kleur onderling ook goed vergelijken. De kleuren zijn van elke foto hetzelfde en daar zit dus geen afwijking in.

Het enige wat ik een beetje miste in de foto was wat warmte, ik heb het idee dat de warme tinten, oranje en geel iets koeler zijn dan hoe ik ze op mijn beeldscherm zie. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik op een mac computer werk dus dat de beeldkwaliteit ook wel extreem goed is. Het verschil tussen beeldscherm en print is er natuurlijk ook altijd omdat de foto’s op een scherm van achteren worden belicht. Ook heb je altijd wel wat kleurverlies als je een afdruk maakt.

Zou ik ze aanbevelen? Dat zou ik zeker, de prints zijn van goede kwaliteit. Het kleurverlies is niet noemenswaardig en voor mij geen reden zijn om dit soort prints niet te bestellen.

Ze hebben ook mondkapjes en de normale fotoafdrukken kun je natuurlijk ook bestellen op www.fotofabriek.nl

Wie weet zien jullie die ook nog een keertje voorbij komen 🙂

Ps: Nog een DIY-tip, ze zijn ook super leuk om aan een jute touwtje te hangen met wasknijpers.